30. aug. 2009

Museumsopgave - Hvad har vi set ved stranden?

Med børnehavegruppen har jeg været ved fire forskellige strande. Solitüde, Fahrensodde, Wassersleben og Ostseebad. Alle strande ligger i Flensborg Fjord. Sammen med børnene har vi fundet ud af, at alle strande har de samme muslinger. Nemlig blåmuslinger, almindelige sandmuslinger og almindelige hjertemuslinger.


Bagefter har vi kigget på vores sten, som vi har samlet ved de forskellige strande. Selv her har vi været enige. Alle sten, som ligger omkring Flensborg Fjord er de samme. Vi har fundet granitsten, sandsten, kalksten og flint.











Ostseebad og Wassersleben havde næsten ingen søgras. Men i Fahrensodde og Solitüde var rigtig meget søgras.
Vi har fundet vandhår, som vokser på sten og muslingeskaller. Den kan også ses i opskyllet eller i lave vand. Så har vi også fundet tarmrørhinde, som sidder fast ved i brændingszoner. Men den kan også rive sig løs og drive i rolige bugter og kan blive meterlange.


MEN vi har også fundet affald.
Børnene sagde, at affald ikke skal ligge her ved stranden. Affald kommer i skraldespandene. Det har børnene lært i museet. Der lærte børnene, at affald er farlig for dyr, hvis de spiser noget af det.
Børnene kom selv med affald. Desværre var der ikke affaldsspande ved alle strande, så affaldet kom i en plastikpose, som jeg havde med.

















































Vi har fundet mælkekartoner, plastikposer, plastikhandsker,
en silikondåse, æble og sodanvanddåser.

Vi har fundet mange krabber. Selv endda mange tusindvis af mariehøns.

Fodspor har vi også set i sandet. Fuglespor, hundespor og spor af børn.
Børnene har afprøvet at går på hægen, tæer og har snydt, idet de har prøvet at lave en stor fod.




























Da vi har været undervejs og har samlet sten og muslinger var der nogle børn, som sagde, at de havde set den samme sten eller musling i museet. Nogle børn har kigget efter forsteninger, som også har været på museet. Børnene har brugt deres fantasie og fundet mange sten med forsteninger i. Selvom det ikke var nogen ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar