30. aug. 2009

Museumsopgave-besøg af forskellige strande

I min museumopgave har jeg besøgt et Naturvidenskabeligt Museum i Flensborg.
Efter jeg har besøgt museet, vil jeg arbejde med et projekt som skal hedde Flensborg Fjord/Østerhavet, hvad for dyr og planter der lever i vandet og ved strandens naturområde. Idet vi besøger forskellige strande kan vi måske også se og finde forskellige dyr og planter. Sådan vil jeg fange deres interesse for emnet.
Fahrensodde og Solitüde ligger syd/ost i Flensborg by. Så er der to nordlige strande som Ostseebad og Wassersleben.

Det her er Fahrensodde










Ved denne strand har vi set masser af mariehøns. Børnene vidste slet ikke, hvor de skkulle træde hen i sandet. Men selvfølgelig har vi ogå kigget på muslinger og sten. Her har børnene også fundet nogle forsteninger - mente børnene, vi har kigget på dyr. Her var mange krabber og måger.




Solitüde er den anden strand.











Her var det mere interessante og spændende at kigge på små fiske. Så børnene soppede rundt i vandet.


Det er stranden i Ostseebad, som ligger i den nordlige del af Flensborg by.












Her lå rigtig meget affald og selvfølgelig var der ingen skarldespande ved stranden. Så heldigvis havde vi en pose med, så børnene kunne samle affaldet op.
Her var der også rigtige mange fjer af mågerne.


Her har vi besøgt stranden i Wassersleben.










I Wassersleben, var der ikke mange muslinger og heller ikke så mange sten. Men her var en rigtig dejlig legeplads, hvor børnene godt kunne lide at lege. :)
Wassersleben er den eneste strand som har affaldsspande stående nede ved stranden.
Vi har samlet sten, muslinger, har kigget på fodspor, søgras, dyr og planter.
Børnene synes det var meget spændende at kigge på naturområdet stranden og de havde glade ved at samle sten, muslinger, søgras. Selv at kigge på fodspor og dyrene.
I den næste del vil vi se og finde ud af, hvordan vores materiale, som vi har samlet ved stranden, hedder. Kigge i et mikroskop og undersøge vandet og andet materiale.
Børnene fand ud af, at der ikke var meget søgras ved strandene, men de havde også været ved andre strande, hvor der var mere søgras, fortælte nogle børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar